Една „Смешна история“ от Емили Хенри

Преценката за една книга е много субективна. Дори не става въпрос само за вътрешно усещане, а е въпрос и на емоционалност и натрупвания. Дали ви харесва Емили Хенри като автор – също. Ако търсите леко и приятно четиво, което да не ви вкарва в дълбоки размиси за вселената, а да ви забавлява, ето го и него.

“Смешна история” дойде в България чрез издателство “Софтпрес”, написана от перото на Емили Хенри. Разгръща се двойка, напълно противоположни и на пръв поглед несъвместими, мъж и жена. Тя е Дафне – библиотекарка в детски отдел, която се оказва с развален годеж с Питър. Той твърде късно осъзнава, че е влюбен в приятелката си от детството – Петра. Появява се той, Майлс, бившето гадже на Петра, което работи във винарна. Двамата с Дафне решават да станат съквартиранти по неволя и постепенно оформящото се приятелство между тях залага на идеята да си го върнат на бившите половинки. Решават да публикуват подвеждащи снимки на техните приключения заедно, но нещата отиват в съвсем друга посока, очаквано…

Да вмъкнем, че романът “Смешна история” ще бъде адаптиран от самата Хенри за игрален филм, продуциран от Lyrical Media и Ryder Picture Company. А по книгата “Място за щастие” Netflix прави сериал, продуциран от Дженифър Лопес.

Продажбите на романите ѝ са над 7,5 млн само в Северна Америка. Междувременно се задава шестият роман на Емили –  Great big beautiful life, след издадените у нас “Чета те като книга”, „Място за щастие“, “Когато Януари срещна Август” и “Срещи по време на ваканция”.