„Гунди – Легенда за любовта“ носи думата „емоция“

Новият български филм „Гунди – Легенда за любовта“ е един различен филм, заслужено осъден на успех, както каза Влади Люцканов на пресконференцията за представянето му. Животът на Георги Аспарухов и любовта му с Лита Маркова, най-голямото вдъхновение на Гунди, е в основата на сюжета. Но това звучи толкова лековато на пръв поглед. Срещата им е съдбовна. Дотам, че тя изцяло застава зад успешната му кариера. Случват им се ред изпитания, включая странните норми на комунистическия строй, в който живеят, но от които „излизат“ благодарение на характера на Гунди.

Филмът проследява всичко това до самия край на футболиста – 30 юни 1971 година, – когато колата на Аспарухов и Никола Котков попада във фатална катастрофа на прохода „Витиня“.

снимка: трейлър на филмаГлавната роля, тази на Гунди, си е извоювал Павел Иванов. Той е и основният „виновник“ за внушението какво е представлявал футболиста за България. Съвършено изигран образ, при това със съвършена партньорка. За Александра Свиленова, влизаща в ролята на Лита Маркова, е първа сериозна роля в киното. Актрисата в момента учи „Актьорско майсторско за драматичен театър“ при проф. д-р Ивайло Христов.

Ще споменем и че всеки един от останалите актьори в лентата е съвсем на мястото си и допринася с частица за усещането – Емил Марков, Биляна Петринска, Димитър Маринов, Параскева Джукелова, Стоян Радев, Александра Костова, Владимир Люцканов, Пенко Господинов, Димитър Николов

Режисьор на филма е Димитър Димитров, а е продукция на „Междинна станция“. Иван Христов и Андрей Арнаудов, евала за милионите, които сте вложили и привлекли към лентата. Адмирации! Дано да повлечете крак и това да доведе до скорошно представяне и на филми за други велики българи.

„Гунди – Легенда за любовта“ официално ще бъде в киносалоните в България на 18 октомври.

Едно е сигурно. След края на филма не можете да излезете от салона безразлични, защото, ако в киното няма емоция, то няма смисъл да се прави.

 

снимки: Борис Славков и „Междинна станция“