снимка: Cultinterview
снимка: Cultinterview

Новият директор идва!

В средата на юли започнаха снимките на четвъртия сезон на сериала „Откраднат живот“, а ето, че той вече е пред старта си. Този път болница „Свети Кирил“ се обгражда с „Чуждо тяло“. А всъщност обгражда ли се, обърква ли се с появата на нов човек в него, или нещата идват на мястото си? Това все още е в сферата на предполагаемото. Ясно е обаче, че анестезиологът доц. Банков идва на мотор и то де факто в самото начало на първи епизод. Юлиан Вергов се появи и пред журналистите по същия начин, по който ще стъпи и в сериала. Стана практика всеки сезон да показва нови лица. А какво по-хубаво от това, когато в случая са и талантливи и доказали се?

Защо един доктор намира мотив да се върне в България, след като години наред е практикувал в Германия? Само патриотизмът ли го връща у нас, усещането за национализъм или има вътрешна причина, придвижила го в тази посока? снимка: CultinterviewДоц. Банков – директор: това пише пред кабинета на Юлиан. „Екипът на сериала е фантастичен, не само актьорският. Застъпени са и драматични, и комедийни моменти. Благодарение на лекари-консултанти, имам подготовка. Терминологията не ме притеснява, но ме впечатляват операциите. Макар и не на истина.“

„Чуждо тяло“ се върти не само около разказа на този герой. Евтим Милошев като продуцент може да има пълните претенции за актуалност на сериала. Проблемите, които се показват в рамките на един час в една телевизионна продукция, е логично да отразяват случващото се в реалния живот на хората. Нима по-ранното съзряване и детската агресия не съществуват в България, при условие, че ежедневно има примери в таи посока? Нима сурогатното майчинство го няма на нашите ширини само защото не се говори за него? Да, то е забранено в страни като Швеция, Испания и Италия, а у нас се наказва с лишаване от свобода, но него го има като опция за желаещите да станат родители.

снимка: CultinterviewДеси Бакърджиева като д-р Хинова ще мине през мечтата да бъде майка. „Една инвитро процедура не е достатъчна, за да има семейство.“ – сподели Деси, добавяйки, че нейна приятелка в момента минава през такъв етап от живота си.

снимка: CultinterviewА какво предстои в този нов сезон? Все още финалът му не е ясен, тъй като снимките по него продължават и в този момент. Тежкият процес се движи от вече наложените два отделни екипа, които снимат паралелно и независимо един от друг.

снимка: Cultinterview

Всичко това се случва в шест дни от седмицата, с един час почивка за обяд. Което ме подсеща…

Часът май е 12.